آلما یولونو کهسدیلهر، کهسیلمهسینه ده وئبلاگلاردان تهپکیلهر گهلدی. آمما بایقوشون باغلانماسینی نه بیر کیمسه خهبهر وئردی، نه ده تهپکی گهلدی.
حئییف...
آلمایولو دوشهرگهسی - 1385 |
از جانب تمام ملت ایران و بخصوص آذری زبان های عاشق ولایت، حمایت خود را از شیعیان مظلوم بحرین اعلام می كنم و خطاب به سران این كشورها می گویم:
بیز بنی فاطمه ییك ظلما اییلمز باشیمیز
جانیمیزدن گچروخ تا قالا سالیم دینیمیز
بر اساس اصل 15 قانون اساسی نباید این دو نماینده در پایان نطق خود از زبان غیرفارسی استفاده می کردند... هیات رئیسه باید توجه کند زبانی غیر از فارسی استفاده نشود و لااقل در این موارد ترجمه آن را برای ثبت در گزارش های مجلس منعکس کند.
بر اساس اصل 15 قانون اساسی "زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است".
بنابراین اگر در انتهای نطق نمایندگان گاهی اوقات در مدح اهل بیت و دفاع از ارزش های نظام ،عبارات یا اشعاری غیرفارسی گفته شود خلاف قانون اساسی نیست .
انتقاد از به کاربردن عبارات غیرفارسی درمجلسخبر مربوطه در تابناک:
ساعت خبر: 13:31 - تاريخ خبر: 14/07/1389
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از به کار بردن عبارات غیر فارسی در پایان نطق پیش از دستور دو نماینده مجلس انتقاد کرد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، الیاس نادران در اخطار قانون اساسی در جلسه علنی امروز مجلس افزود: بر اساس اصل 15 قانون اساسی نباید این دو نماینده در پایان نطق خود از زبان غیرفارسی استفاده می کردند .
وی گفت :هیات رئیسه باید توجه کند زبانی غیر از فارسی استفاده نشود و لااقل در این موارد ترجمه آن را برای ثبت در گزارش های مجلس منعکس کند.
سید شهاب الدین صدر که ریاست بخشی از جلسه علنی امروز مجلس را به عهده داشت ،در پاسخ گفت :بر اساس اصل 15 قانون اساسی "زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است" .
وی افزود: بنابراین اگر در انتهای نطق نمایندگان گاهی اوقات در مدح اهل بیت و دفاع از ارزش های نظام ،عبارات یا اشعاری غیرفارسی گفته شود خلاف قانون اساسی نیست .
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ،عیسی جعفری و محمد رضا امیری نمایندگان مردم بهار و کهنوج در پایان نطق میان دستور خود عبارت و شعری غیر فارسی خواندند .
انتقاد از به کاربردن عبارات غیرفارسی درمجلس
كدخبر: ۱۲۴۱۳۲تاريخ: ۱۵ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۷
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از به کار بردن عبارات غیر فارسی در پایان نطق پیش از دستور دیروز دو نماینده مجلس انتقاد کرد.
به نوشته «آرمان» به نقل از واحد مرکزی خبر، الیاس نادران در اخطار قانون اساسی در جلسه علنی دیروز مجلس، گفت: دو نفر از سخنرانان امروز در پایان نطقهای خود از زبانی غیر از زبان فارسی استفاده کردند که این برخلاف اصل 15 قانون اساسی است که خط و زبان اصلی کشور را زبان فارسی اعلام کردند.
وی از هیات رئیسه مجلس خواست اگر از زبانی به غیر از زبان فارسی استفاده میشود در مجلس ترجمه آن برای ثبت در مذاکرات مجلس انجام شود.
سید شهابالدین صدر که ریاست جلسه علنی را پس از لاریجانی برعهده داشت، در پاسخ به این نماینده گفت: همکاران در حد بیان شعری در دفاع از ارزشها و نظام مطالبی را گفتند که مغایرتی با قانونی اساسی ندارد. وی با قرائت اصل 15 قانون اساسی اضافه کرد: اگر در آخر نطقهای همکاران چنین مواردی وجود داشته باشد خلاف قانون اساسی نیست.
گلین گئدهک آغلایاق، اورمو گؤلون دولدوراق
اجرای خوب و مسلط مجری مراسم از همان دقایق آغازین مشهود بود.وی در فواصل مختلف ابیاتی از مولانا و قسمتهایی از مقالات شمس را از حفظ و بدون لهجه و تپق قرائت می کرد.